Papryki z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Razem z moją rodziną bardzo lubię spacerować po lesie i zbierać grzyby. Potem przyrządzamy je właśnie według tego przepisu. Jest to doskonałe danie nie tylko obiadowe – łatwe i szybkie do przygotowani

Składniki:

  • ● 10 średniej wielkości czerwonych papryk
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1/2 kg grzybów leśnych
    ● 2 średnie cebule
    ● 2 jajka
    ● ząbek czosnku
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
    ● 10 dużych plastrów miękkiego żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obieramy, myjemy,
    kroimy na małe kawałki i obgotowujemy.
    Odcedzamy. Posiekane
    cebule i czosnek szklimy
    na oleju, dodajemy grzyby, mieszamy i chwilę smażymy.
    Zdejmujemy z ognia.
  • 2. Do ostudzonych grzybów
    dodajemy mięso, wbijamy jajka,
    dodajemy przyprawy i dokładnie
    mieszamy.
  • Papryki z grzybami 3. Papryki myjemy, przekrawamy
    wzdłuż na pół, wydrążamy
    gniazda nasienne. Połówki papryk
    solimy i odstawiamy na
    kilka minut. Następnie napełniamy
    je farszem mięsno-grzybowym
    i przykrywamy połówkami
    plastrów sera. Papryki układamy
    w lekko natłuszczonym olejem
    naczyniu żaroodpornym
    i zapiekamy 10-15 minut w kuchence
    mikrofalowej albo ok. 30
    minut w piekarniku.

Porady

● Paprykę można też faszerować samymi grzybami, przesmażonymi z cebulą i czosnkiem, albo mięsem mielonym wymieszanym z ryżem. Wszystkie wersje dobrze smakują z keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować