Papryki faszerowane szpinakiem i carpaccio

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonałe na przystawkę, ciepłą kolację lub lekki obiad.

Składniki:

  • 3 podłużne czerwone papryki
    500g świeżego szpinaku
    200g mozzarelli w kulkach
    140g carpaccio wołowego w plastrach
    2 ząbki czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz

Papryki faszerowane szpinakiem i carpaccio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • odparuj szpinak 1. Szpinak umyć, osuszyć, odparować na patelni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową.
  • carpaccio z wołowiny w plastrach 2. Plastry wołowiny pokroić w drobną kosteczkę i dorzucić do szpinaku. Dusić aż woda odparuje, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • papryki przed pieczeniem 3. Papryki umyć, przeciąć wzdłuż, wydrążyć środki. Nafaszerować szpinakiem z carpaccio i powtykać osączone kulki mozzarelli. Tak nafaszerowane papryki owinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut w 180 st. Podawać z grzankami lub ryżem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy