Paprykarz z łopatką.

5 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny i syty pomysł na obiad.Podajemy ze świeżym pieczywem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    pół kg pieczarek
    2 duże cebule
    2 papryki czerwone
    1 puszka groszku zielonego
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    sól ,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Paprykarz z łopatką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obsmażamy na odrobinie oleju,i przekładamy do garnka.
  • 2. Paprykę kroimy w paski,cebulę i pieczarki obieramy kroimy w talarki.Warzywa każde osobno chwilę dusimy na odrobinie oleju i przekładamy do mięsa.
  • 3. Całość zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości około 1 godzinę
  • 4. Dodajemy przecier pomidorowy,odsączony groszek.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Podajemy z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować