Paprykarz szczeciński

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

domowy najlepszy i do zrobienia w 20 minut ;)

Składniki:

  • 1 duża makrela wędzona
    1 cebula
    3 -4 łyżki oleju
    100 - 200g koncentratu pomidorowego
    100g ryżu długoziarnistego
    chilii
    sproszkowana papryka słodka i ostra
    sól, pieprz
    odrobina cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paprykarz

Paprykarz szczeciński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż i przestudzić. Makrele obrać i pozbawić ości. Na oleju szklimy cebulę, posypujemy szczyptą cukru, następnie dodajemy do niej koncentrat pomidorowy.
  • 2. Mieszamy z ryżem i makrelą. Doprawiamy do smaku i dodajemy 2-3 łyżki oliwy.

Porady

Paprykarz można przełożyć do słoiczków, wlać na wierzch łyżkę oleju, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Makrela Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować