Paprykarz drobiowy z roladkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Dom Anety i Tomka Szczęchów stoi na skraju wsi Pobiedna koło Nowego Miasta nad Pilicą. Gospodarze zaprosili nas na roladki i drobiowy paprykarz.

Składniki:

  • Roladki:
    ● 2,5 kg ziemniaków
    ● cebula
    ● kilka ząbków czosnku
    ● po kilka gałązek koperku i natki pietruszki
    ● 3-4 duże prostokątne wafle
    ● pieprz
    ● sól
    ● olej do smażenia
    Paprykarz:
    ● filet z kurczaka
    ● cebula
    ● marchewka
    ● 20 dag śmietany 30-proc.
    ● serek topiony
    ● mała puszka koncentratu pomidorowego
    ● po kilka gałązek natki pietruszki i koperku
    ● op. słodkiej mielonej papryki
    ● pieprz
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól
    ● płaska łyżeczka ostrej mielonej papryki
    ● 1/2 łyżeczki curry

Paprykarz drobiowy z roladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy,
    odcedzamy i rozgniatamy.
    Dodajemy podsmażoną
    cebulę, rozdrobniony czosnek
    i posiekane koperek
    i natkę. Doprawiamy i mieszamy.
    Gorącą masę rozsmarowujemy
    na waflu. Rolujemy
    i odstawiamy do ostygnięcia.
    Kroimy na 2-cm plastry i smażymy
    na oleju z obu stron.
  • 2. Paprykarz: fileta gotujemy
    i drobno kroimy. Cebulę kroimy,
    marchewkę ścieramy na
    tarce. Podsmażamy z mięsem.
    Podlewamy wodą, dodajemy
    posiekany czosnek,
    doprawiamy. Wkładamy serek,
    mieszamy. Dodajemy
    śmietanę i koncentrat. Zagotowujemy
    i wsypujemy posiekaną
    zieleninę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy