Paprykarz drobiowy z roladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, gotujemy,
odcedzamy i rozgniatamy.
Dodajemy podsmażoną
cebulę, rozdrobniony czosnek
i posiekane koperek
i natkę. Doprawiamy i mieszamy.
Gorącą masę rozsmarowujemy
na waflu. Rolujemy
i odstawiamy do ostygnięcia.
Kroimy na 2-cm plastry i smażymy
na oleju z obu stron.
2.Paprykarz: fileta gotujemy
i drobno kroimy. Cebulę kroimy,
marchewkę ścieramy na
tarce. Podsmażamy z mięsem.
Podlewamy wodą, dodajemy
posiekany czosnek,
doprawiamy. Wkładamy serek,
mieszamy. Dodajemy
śmietanę i koncentrat. Zagotowujemy
i wsypujemy posiekaną
zieleninę.
Komentarze