PAPRYKARZ DOMOWY

4.49 (177 ocen)

  • 30 min

Ten przepis dostałam pare lat temu od przyjaciółki! Paprykarz jest pyszny i zawsze wszystkim smakuje!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kg pomidorów (obrać ze skórki ) 1 kg cebuli (pokroić w kostkę) 1 kg marchewki (zetrzeć na tarce jarzynówce ) 2 liście laurowe 2 i pół woreczka ryżu ( 2 szklanki) 2 makrele wędzone lub 3 puszki śledzia w pomidorach 2 łyżki octu 2 łyżka soli ( płaskie ) 1 łyżeczka płaska pieprzu mielonego 1 łyżka papryki słodkiej 1 szklanka oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Paprykarz domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory pokroić,włożyć do garnka i rozgotować tak jak na przecier! Przetrzeć przez sito żeby nie było pestek. Przetarte pomidory wlać ponownie do garnka dodać do nich cebulę, marchewkę olej,ocet ,pieprz,paprykę,liść laurowy ,sól .Wszystkie składniki gotować na małym ogniu przez półtorej godziny.Po tym czasie dodać ryż i gotować do miękkości około 30 min.Gdy ryż będzie już miękki zdejmujemy garnek z palnika ,dodajemy rozdrobnioną rybę bez ości,mieszamy delikatnie! wkładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 20 min.

Porady

Paprykarz jest przeznaczony do spożycia zaraz po wystygnięciu. Ilość dodanej ryby zależy od gustu a gatunek ryby może być każdy po uprzednim usunięciu ości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować