Paprykarz do chleba

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Pyszny dodatek do chleba

  • 20 min

Składniki:

  • 3 kg pomidorów
    1 kg cebuli
    1 kg marchewki
    1 szklanka ryżu
    1/4 szklanki octu
    1/2 szklanka oliwy
    1/4 szklanki cukru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Paprykarz do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i razem z cebulą pokroić w kostkę. marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko przełożyć do garnka z grubym dnem i gotować na małym ogniu około 1/2 godziny. Potem dodać ocet, oliwę, ryż i gotować jeszcze około 20 minut. Doprawić cukrem, pieprzem i solą. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować