Miałam już dość tego kupionego w sklepie, za każdym razem znajdowałam coś czego nie powinno tam być:( A ten jest domowej roboty, pyszny i ze znanych mi produktów!
Paprykarz dąbrowski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie z dodatkiem ziela i listka laurowego. Odcedzić, przyprawy wyjąć. Cebulę pokroić w kostkę razem z pieczarkami. Przesmażyć na maśle ok. 3 minut. Następnie dodać starte na drobnych oczkach ogórki, marchewkę, dołożyć przecier oraz ketchup. Smażyć wszystko razem do momentu aż warzywa staną się miękkie ok. 6 – 7 minut. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą, pieprzem i paprykami. Zimny połączyć z ryżem, olejem i obraną z ości makrelą. Ponownie doprawić do smaku. Schłodzić lodówce przed podaniem.
Komentarze