Paprykarz Dąbrowski

5 (148 ocen)

  • 30 min

Miałam już dość tego kupionego w sklepie, za każdym razem znajdowałam coś czego nie powinno tam być:( A ten jest domowej roboty, pyszny i ze znanych mi produktów!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    50g suchego ryżu
    2 ogórki kiszone
    3 duże pieczarki
    1 marchewka
    1 cebula
    4 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 łyżki oleju
    1 łyżka masła
    4 łyżki ketchupu
    Sól, pieprz
    Papryka słodka i ostra w proszku
    1 ziele angielskie
    1 listek laurowy
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paprykarz dąbrowski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie z dodatkiem ziela i listka laurowego. Odcedzić, przyprawy wyjąć. Cebulę pokroić w kostkę razem z pieczarkami. Przesmażyć na maśle ok. 3 minut. Następnie dodać starte na drobnych oczkach ogórki, marchewkę, dołożyć przecier oraz ketchup. Smażyć wszystko razem do momentu aż warzywa staną się miękkie ok. 6 – 7 minut. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą, pieprzem i paprykami. Zimny połączyć z ryżem, olejem i obraną z ości makrelą. Ponownie doprawić do smaku. Schłodzić lodówce przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować