paprykarz

5 (191 ocen)

  • 25 min

bardzo szybko się go robi

  • 25 min

Składniki:

  • 1 duża makrela
    2 duże cebula
    olej
    koncentrat pomidorowy 150-200 g
    1,5 szkl ugotowanego białego ryżu
    szczypta cukru
    papryka słodka i ostra w proszlu
    szczypta soli
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Studzimy.
    cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju z cukrem. dodajemy koncentrat pomidorowy. Smażymy kilka minut.
    Rybę wykładamy do miski, obieramy z ości i rozgniatamy widelcem. Dodajemy ryż, cebulę z koncentratem i doprawiamy papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem.

Porady

Gotowy paprykarz przekładamy do słoiczków, na wierzch wlewamy łyżeczkę oliwy i przechowujemy w lodówce do 2 tygodni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować