Papryka zapiekana w czapeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić drobno i podsmażyć, dodać mięso, podsmażyć, potem doprawić pieprzem i solą. Dodać przecier pomidorowy i chwilę poddusić.
2.Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek ze szpinakiem. Fetę i pomidorki suszone pokroić i wrzucić do głębokiego naczynia, dodać szpinak i zblenderować na gładką masę.
3.Odkroić z papryki część z ogonkiem i wydrążyć z pestek. Następnie wypełnić mięsem mielonym i na sam koniec pastą ze szpinaku. Przykryć kwadratowym plasterkiem ciasta francuskiego, zaginają jego rogi do środka. Piec 30 minut w 180 stopniach.
Porady
Podawać na ciepło z sałatką i pieczonymi ziemniakami.
Komentarze