Papryka z grilla z mięsnym farszem

0 (0 ocen)

Papryczki bardzo fajnie wyglądają, sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi.

Składniki:

  • 3 czerwone papryki,
    1/2 kg mięsa mielonego,
    30 dag startego żółtego sera,
    2 cebule,
    2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
    5 dużych pieczarek,
    jajko,
    sól, pieprz,
    1/2 łyżeczki majeranku,
    1/2 łyżeczki oregano,
    łyżka przecieru pomidorowego,
    2 łyżki zielonych drylowanych oliwek,
    olej.

Papryka z grilla z mięsnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić.
  • 2. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Dodać przestudzone grzyby.
  • 3. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.

Komentarze

Podobne przepisy