Papryka w śmietanie

4.49 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

O tej potrawie usłyszałam kiedyś na wakacyjnej biesiadzie przy ognisku. Zrobiłam ją w domu i zasmakowała rodzinie.

Składniki:

  • ● 1 kg papryki
    ● 1 szkl. śmietany
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● łyżka oleju
    ● 3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, przekrawamy
    i usuwamy gniazda nasienne.
    Pieczemy w piekarniku
    z włączoną górną grzałką,
    aż skórka ściemnieje. Przekładamy
    do garnka i przykrywamy.
    Studzimy, obieramy
    i kroimy w dużą kostkę.
  • 2. Cebulę obieramy, drobno
    siekamy i smażymy na oleju.
    Dodajemy paprykę, dusimy
    kilka minut. Mieszamy ze
    śmietaną. Gdy się zagotuje,
    zestawiamy i dodajemy
    zmiażdżony czosnek roztarty
    z solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować