Papryka nadziewana pysznościami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z wnętrza papryki wydrążamy cały środek.
Cebulkę podsmażamy na złoty kolor, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, dusimy ok 10 min. Następnie dodajemy mięso mielone i smazymy razem.
Ugotowany ryż posypujemy przyprawą curry, aby uzyskać złocisty kolor oraz by wydobyć intensywny smak. Ryż łączymy z farszem, mieszamy doprawiając do smaku. Do wydrązonych papryk wkładamy przygotowany farsz, posypujemy żółtym serem. Całośc umieszczamy w rozgrzanym piekarniku (ok 170stopni) na mniej więcej 25 minut. Wyjmujemy, gdy skróka papryki staje się lekko pomarszczona i apetycznie zarumieniona.
Porady
Warto odkroić na początku 'kapelusz' z górnej częsci papryki i przykryć nim farsz, by wnętrze warzywa jeszcze bardziej "przeszlo' aromatem.
Komentarze