Papryka nadziewana mozzarellą

4.5 (198 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

łatwa, lekka i szybka przekąska na letni czas

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka strąki: 4 sztuki
    - ser mozarella kulki: 25 dekagramów
    - pomidor: 2 sztuki
    - czosnek/ząbki: 2 sztuki
    - liście świeżej bazylii: 1 pęczek
    - oliwki zielone: 0.5 szklanki
    - oliwa extra vergine: 4 łyżki
    - kolorowy pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka nadziewana mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę dokładnie myjemy, i część z łodygą odkrawamy tak by została przykrywka. Środek z pestkami wyrzucamy.
    Przygotowujemy warzywa, kroimy drobno pomidora, czosnek i bazylię. Kulki mozzarelli i oliwki odsączamy z zalewy i dajemy w całości albo przekrawamy na połówki (jak kto woli). Wszystko razem mieszamy, dodając oliwę z oliwek i doprawiając pieprzem.
    Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze papryki i zamykamy odciętymi przykrywkami.
    SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować