Papryka miodowa Helenki

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kg czerwonej mięsistej papryki
    Zalewa:
    10 szklanek wody
    2 szklanki octu
    14-15 łyżek cukru
    4 płaskie łyżki soli
    4 łyżki miodu
    4 łyżki oleju
    Oraz na każdy słoik
    Po 1 listku laurowym
    Po 2 ziarenka ziela angielskiego
    Po 4 ziarenka pieprzu
    Po kilka ziarenek białej gorczycy

Papryka miodowa helenki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka miodowa Helenki 1. Paprykę oczyścić z nasion i białych części.
    Pokroić na ćwiartki , opłukać i osuszyć.
    Składniki zalewy zagotować i partiami wkładać paprykę.
    Gotować po 5 minut, od momentu zagotowania.
    Przekładać do słoików i zalać zalewą z gotowania.
    Pasteryzować tylko 5 minut.
    Z tej porcji otrzymałam 10 słoiczków po 600 gram i 2 litrowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy