Papryka marynowana

0 (0 ocen)

Niezastąpiona do sałatek, pizzy, czy na kanapkę.

Składniki:

  • 2.5 kg papryki
    miód
    czosnek

    Zalewa:
    1 l wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    1 łyżka soli
    10 ziarenek ziela angielskiego
    5 liści laurowych

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, wydrążamy środki i kroimy na 5 cm paski. Wkładamy do słoików dodając do każdego jeden ząbek czosnku i łyżeczkę miodu.
  • 2. Z podanych składników gotujemy zalewę i wlewamy do słoików.
    Pasteryzujemy 10 minut.

Porady

Przed włożeniem papryki do słoików możemy ją sparzyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy