Papryka marynowana

5 (143 ocen)

Idealna na imprezy i jako dodatek do wędlin

Składniki:

  • kolorowa papryka
    ząbki czosnku
    oliwa
    suszony koper
    Zalewa:
    1 litr wody
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    1/2 szklanki octu 10%
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy,oczyszczamy z gniazd nasiennych,kroimy na mniejsze zcęści i sparzamy we wrzątku około 3 minut.Słoiki myjemy,wyparzamy.Na dno każdego słoika wrzucamy obrany ząbek czosnku przekrojony na pół.Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.Paprykę układamy w słoikach,zalewamy zalewą.Jeśli mamy suszony koper,górną część możemy dodać do słoików.Na wierzch każdego słoika wlewamy łyżkę oliwy.Słoiki mocno zakręcamy wyparzonymi pokrywkami.Pasteryzujemy 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować