Papryka konserwowa

4.5 (183 ocen)

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca

Składniki:

  • 6 szkl woda,
    4 kg papryki kolorowej
    1 szkl ocet 10%,
    7 łyżek cukier,
    1 łyżka Sól,
    8 ziarenek ziele angielskie,
    0,5 opak gorczyca,
    1 łyżka na słoik olej,
    1 liść na słoik liść laurowy
    czosnek -2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka konserwowa 1. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
  • Papryka konserwowa 2. Paprykę wrzucać na wrzącą wodę, na 5 minut by ją sparzyć.
  • Papryka konserwowa 3. ZALEWA
    Wodę,cukier, ocet, sól, ziele angielskie, czosnek pokrojony, zagotować.
  • 4. Paprykę wyjąć z wody,odcedzić i gorącą nakładać ciasno, do wyparzonych słoików.
    Do słoików dodać, listek laurowy, gorczycę i do każdego słoika łyżkę oleju.
  • Papryka konserwowa 5. Wrzącą zalewą zalać paprykę, zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami.
    Nie pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować