PAPRYKA KONSERWOWA

4.5 (142 ocen)

Dzisiaj proponuje coś… z czego będziemy się cieszyć zimowym popołudniem do obiadku, na przyjęcie, do różnych zakąsek- zatrzymanie lata w słoiku a mianowicie smaczna i zdrowaPAPRYKA to nie tylko przyprawa, ale także afrodyzjak, jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C )

Składniki:

  • 2 kg papryki czerwonej
    ziele angielskie,
    pieprz czarny ziarnisty
    czosnek
    liść laurowy

    ZALEWA

    2 l. wody
    1 szkl. octu
    4 płaskie łyżeczki soli
    4 czubate łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka konserwowa

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki – ósemki. Do czystych wyparzonych słoików wrzucić po liściu laurowym, kawałku ( mały ząbek) czosnku, kilka ziaren pieprzu i kilka ziaren ziela angielskiego, włożyć paprykę , ( dość ciasno). Zalewę zagotować i gorącą zalać słoiki. Zakręcić i pasteryzować ok 15 min.

    z tego przepisu wyszło mi 6 słoiczków 375 ml
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować