Papryka konserwowa

5 (177 ocen)

  • 60 min

Sezon na paprykę

  • 60 min

Składniki:

  • 3kg papryki czerwonej,1szklanka cukru,1 szklanka octu,7 szklanek wody,liść laurowy,ziele angielskie,1łyżka soli,20ml oleju.
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę,ocet,sól,cukier i przyprawy zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.Paprykę płukamy i kroimy,wkładamy do słoików i zalewamy gotową zalewą,do każdego słoika wlewamy parę kropli oleju,zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować