Papryka faszerowana w cieście francuskim

4.5 (172 ocen)

  • 25 min

Smaczny i elegancji sposób na paprykę faszerowaną.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 papryka
    1 kiełbaska chorizo
    1 jajko na twardo
    4 plastry sera żółtego
    1/2 opakowania ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Papryka faszerowana w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana w cieście francuskim 1. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Oczyszczone połówki papryki wykładamy plasterkiem żółtego sera, na żółty ser wykładamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę chorizo z jajkiem na twardo. Na wierzch układamy kolejny plasterek żółtego sera. Do środka możemy również włożyć drobno posiekany szczypiorek bądź inną zieleninkę ;-)
  • Papryka faszerowana w cieście francuskim 2. Ciasto francuskie przekrawamy na pół i na każdej z połówek na środku układamy paprykę (żółtym serem do góry). Boki ciasta nacinamy w paski około 1cm szerokości - wzdłuż linii ciasta (po każdej stronie tyle samo nacięć). Każdy pasek kolejno zawijamy do góry i lekko na skos (raz prawy raz lewy), aż zawiniemy całą paprykę. Zawiniętą paprykę możemy posypać ulubionymi ziołami.
  • 3. Zapiekamy przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Ciasto francuskie Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować