Papryka faszerowana surówką

4.49 (146 ocen)

Taką paprykę robi się w moim domu od pokoleń.Stanowi doskonały dodatek do obiadu.Surowka zachowuje swoją chrupkość.Polecam!

Składniki:

  • Zalewa:
    1 l wody,
    1/2 szklanki octu 10%,
    1 łyżka soli,
    5 łyżek cukru.

    Surówka:
    1 głowka kapusty białej,
    2 marchewki,
    2 papryki,
    por,
    natka pietruszki,
    sol,pieprz do smaku

    Dodatkowo:
    3 kg papryki stożkowej
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory Dodatki

Papryka faszerowana surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotowujemy i odstawiamy.
    Na podane 3 kg papryki trzeba wykonac podwojną ilośc zalewy.
  • surowka 2. Surówka:Kapustę siekamy,marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach.Paprykę kroimy w kostke lub paski.Por i natkę siekamy drobno.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Z papryk wydrążamy środki.
    Surówką napełniamy papryki.Wkładamy do słoików.
  • nafaszerowane papryki 3. Do papryk wlewamy zalewę.Zakręcamy słoiki.Zagotowujemy przez 5-7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować