Papryka faszerowana ryżem i łososiem

4.5 (200 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawa kompozycja ryżowo rybna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Czerwona papryka: 4 sztuki
    - papryczka chili (zielona): 0.5 sztuki
    - marchew: 1 sztuka
    - ryż brązowy (woreczek): 1 opakowanie
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - zielona pietruszka: 1 pęczek
    - świeży filet z łososia: 200 gramów
    - olej do smażenia: 1 łyżka
    - białe wytrawne wino: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana ryżem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według informacji na opakowaniu.
  • 2. Papryki oczyścić i przekroić na połowę.
  • 3. Łososia pokroić na kawałki i usmażyć na łyżce oleju .
    Dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i czosnek oraz ugotowany brązowy ryż.
  • 4. Do całości dodać wino i gotować aż płyn odparuje. Dodać startą na tarce marchew, zieloną pietruszkę i wymieszać.
  • 5. Faszerować papryki ryżem, posypać żółtym serem i zielona pociętą papryczką chili, wstawić do nagrzanego piekarnika do 160' i zapiekać 25 minut.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować