Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

4.5 (182 ocen)

mniam

Składniki:

  • Ryż 1 i pół woreczka
    20 dkg mięsa mielonego
    pół cebulki
    2 pomidory
    sól, pieprz, zioła
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
    Pomidory sparz i obierz skórkę. Pokrój w kostkę i smaż na patelni na odrobinie oliwy. Posól i popieprz i daj dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. . Dodaj pokrojoną cebulkę i smaż do odparowania wody. Osobno na patelni przypiecz mięsko mielone - chwileczkę , dopraw solą, pieprzem i ziołami. Mięso dodaj do pomidorów. Dodaj ugotowany ryż i wszytko razem wymieszaj. Nadziewaj papryki. Piecz 30-40 min 200 stopni.

Porady

Świetnie smakuje z sosem. Sos:gotuję wodę z odrobiną masełka, sól, pieprz, cukier, czosnek w proszku troszeczkę, ziele angielskie, liść laurowy i połowa przecieru pomidorowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować