Papryka faszerowana mięsem mielonym

0 (0 ocen)

Uwielbiam połączenia mięsa i warzyw

Składniki:

  • 30 d kg mięsa mielonego
    1 woreczek ryżu
    3 duże czerwone papryki
    1cebula
    Sól
    Pieprz
    majeranek
    2 ząbki czosnku
    olej do formy

Papryka faszerowana mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Ryż ugotować i dodać razem z cebulą do mięsa mielonego. Wymieszać wszystko razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Papryki umyć, przekroić na pół wzdłuż i pozbawić gniazd nasiennych. Każdą połówkę napełnić przygotowanym farszem.
    Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim papryki, przykryć przykrywką i wstawić do piekarnika na ok. 1 godz. w temp. 180 st.C
    Sos pozostały z pieczenia można zagęścić łyżką mąką ziemniaczaną



Komentarze

Podobne przepisy