Papryka z kaszką kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białą część pora pokroic na talarki i poddusic na oliwie. Dodać startą na tarce marchew, dusić chwilę. Dodac posiekany czosnek, sól, pieprz. Smażyć jeszcze chwilę po czym dodać bulion. Zagotować całość. Wsypać kuskus i posiekana natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na ok 5 minut. Po 5 minutach wymieszac wszystko jeszcze raz.
2.Z papryk odciąć wierz lub przeciąć je na pół. W każdym przypadku wydrążyć środek i faszerować papryki kaszką. Przed włożeniem do zapiekania na każda papryke położyc plasterek masła. Piec w 180 stopniach ok 20 minut. Całość posypac natką pietruszki.
Porady
Pod koniec zapiekania papryki można posypac serem żółtym. Wówczas można pominąć układania na nie masła. Zmniejszy to kaloryczność potrawy.
Komentarze