Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

kus-kusem z fasolką szparagową

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czerwone, okrągłe papryki: 2 sztuki
    - fasolka szparagowa żółta Hortex: 100 gramów
    - kus-kus: 1 szklanka
    - oliwa: 4 łyżki
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - pomidorki koktajlowe: 4 sztuki
    - tofu: 100 gramów
    - świeża bazylia: 1 pęczek
    - bulion warzywny: 1 szklanka
    - Mieszanka sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
    - sól i pieprz: 2 szczypty

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekrajamy na pół zachowując ogonki. Usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza połówek solimy. Kus-kus zalewamy wrzącym bulionem, tak aby powierzchnia płynu było ok 1-2 cm ponad powierzchnią kaszy.
  • 2. Tofu kroimy w małą kostkę, zalewamy sosem sojowym i łyżką oliwy. Odstawiamy na 10 minut.
  • 3. Posiekane cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Bazylię siekamy, zostawiając kilka listków do dekoracji. Fasolkę szparagowa Hortex krótko obgotowujemy.
  • 4. Łączymy kus-kus, bazylię, czosnek, cebulę, fasolkę i tofu. Nakładamy do połówek papryki, układamy na papierze Saga, na wierzchu układamy pomidorki, skrapiamy oliwą.
  • Roszponka Fit& Easy 5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i zapiekamy ok 30 minut. Podajemy z mixem sałat Fit&Easy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy