Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

To nasza polska papryka z włoskim akcentem. Pyszne połączenie delikatnie wyczuwalnych pomidorów i sera, przełamane świeżą, aromatyczną bazylią.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    • 2 żółte papryki,
    • 1 czerwona cebula,
    • 1 pomidor,
    • Około30-35 dag białego sera,
    • Olej do smażenia,
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
    • Sól, pieprz, tymianek,
    • Oliwa ,
    • Kilka listków bazylii do dekoracji

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, przekrawamy na połowę i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
    Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju i studzimy.
    Gotową cebule dokładamy do sera. Ser mieszamy dodatkowo z jogurtem i przyprawami. Masę serową rozgniatamy widelcem, łącząc dokładnie składniki.
    Połówki papryki nadziewamy twarogowym farszem i kawałkami pokrojonego pomidora. Skrapiamy oliwą i zapiekamy około 15 minut.
    Przed podaniem listki siekamy i posypujemy nimi danie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy