PAPRYKA FASZEROWANA

0 (0 ocen)

Pyszniutka przekąska:))

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
    1 laska kiełabasy np.śląskiej
    4 kromki bagietki
    10 dag.sera żółtego
    sól
    pieprz
    papryka słodka

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. Bagietkę kroimy w kosteczkę ,suszymy w piekarniku do momentu az będzie chrupiąca.Z papryki ścinamy górę ,wydrążamy.Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
    Ser żółty ścieramy na tarce.Mieszamy ze sobą kiełbasę,ususzona bagietke i ser żółty,przyprawiamy.Wydrążoną paprykę nacieramy przyprawami i faszerujemy.Można przykryć ją górna częścia lub na około ponacinać. Paprykę zapiekamy w piekarniku.

Porady

Do farszu można dodac jeszcze pieczarki.

Komentarze

Podobne przepisy