papryka drobiowo-ryżowa z szybkowara

0 (0 ocen)

papryka jest jędrna, smaczna i syta.............SMACZNEGO!!!

Składniki:


  • papryka czerwona 8 sztuk duże, mięso mielone indycze 1/2 kg, ryż ugotowany 3 woreczki, przyprawa do kurczaka 1 łyżka, cebula podsmażona 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, koperek 1 pęczek, woda 1,5 szklanki

Papryka drobiowo-ryżowa z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z większych papryk ściąć czubki, usunąć pestki, dobrze opłukać...............

    ugotowany ryż dobrze wymieszać z z jajkami, pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, mielonym mięsem, koperkiem, podsmażoną na maśle cebulą.............

    do pełna nadziewac papryki, do szybkowara włożyć sitko rozciągane i na sitku układać papryki: nie przypalą się do dna, nakryć opłukanymi ściętymi czubkami
  • etap 2. do szybkowara wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 30 minut................

    szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy