Papryka à la gaga

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Agnieszka Gadomska. Skład nadzienia co jakiśczas modyfikuję, żebysmakowało mojej córce

  • Łatwy

Składniki:

  • - mielone mięso: 50 dekagramów
    - Kiszona kapusta: 50 dekagramów
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - papryka: 8 sztuk
    - ryż: 17 dekagramów
    - pomidory: 2 sztuki
    - Żółty ser: 8 sztuk
    - olej do smażenia: 7 łyżek
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - vegeta (do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - słodka mielona papryka (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki

Papryka à la gaga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Mięso podsmażamy na oleju,
    dodajemy posiekaną kapustę
    i dusimy 20 minut. Mieszamy
    z ryżem, doprawiamy.
  • 2. Papryki myjemy, odkrawamy
    wierzchy z ogonkiem,
    usuwamy gniazda nasienne,
    napełniamy farszem. Pomidory
    kroimy w plastry.
  • 3. Na dno naczynia żaroodpornego
    wlewamy olej z wodą,
    wkładamy papryki. Na
    wierzch każdej kładziemy
    po plastrze pomidora i sera,
    przy krywamy wierzchami.
    Pieczemy 30 minut pod przykryciem
    w temp. 175 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować