Papryczki czereśniowe pod kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryczki wydrążamy z gniazd nasiennych. Układamy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na dno naczynia kładziemy ziele, liść i ząbki czosnku.
2.Mięso mieszamy z solą, pieprzem, gałką muszkatołową i drobno posiekaną natką pietruszki. Z mięsa formujemy małe kuleczki i nadziewamy nimi papryczki.
3.Na każdą papryczkę kładziemy łyżeczkę śmietany. Papryczki podlewamy kilkoma łyżkami wody. Zapiekamy w 180 stopniach C ok. 30-35 minut.
4.Różyczki kalafiora blanszujemy. Siemię lniane prażymy na suchej patelni.
5.Papryczki wykładamy na talerz, posypujemy siemieniem lnianym i przykrywamy różyczką kalafiora. Talerze ozdabiamy kwadracikami z marchewki i zielonym pesto.
Komentarze