Papryczki chilli w oleju

4.45 (198 ocen)

Pyszne papryczki chilli marynowane w oleju. Papryczki mają ciekawy smak, które idealnie pasują na kanapki czy do sałatek. Zyskujemy także wspaniały aromatyzowany olej

Składniki:

  • 250 g małych papryczek chilli
    po 1 płaskiej łyżeczce : oregano, majeranek, tymianek oraz greckiego mixu przypraw do sałatek
    2 małe gałązki rozmarynu
    olej rzepakowy
    1/2 główka czosnku
    słoik 0,5 l
Wystaw ocenę:

4.45 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryczki chilli w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy i dobrze osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Z papryk pozbywamy się zielonych czubków.
    Papryki delikatnie nacinamy wzdłóż
  • 2. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • 3. Do słoika wkładamy papryczki chilli , plasterki czosnku i gałązki rozmarynu. Dodajemy przyprawy. Całość delikatnie zalewamy olejem
  • 4. Całość pasteryzujemy 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Papryka chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować