Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem

4.51 (164 ocen)

Jeśli lubicie szpinak, to tak przygotowany makaron bardzo Wam posmakuje. Zdrowe i pyszne połączenie.

Składniki:

  • - pół opakowania makaronu pappardelle;
    - 1 pierś z kurczaka;
    - 200 g liści szpinaku;
    - 1 duży pomidor;
    - 5 łyżek oliwy;
    - 1 duży ząbek czosnku;
    - duża łyżka posiekanej natki pietruszki;
    - sól;
    - pieprz;
    - świeżo starty ser.
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć i pokroić na kosteczkę. Czosnek obrać i pokroić na półplasterki. Na dużej patelni podgrzać oliwę i około 1 minuty podsmażyć czosnek. Dodać pierś z kurczaka i smażyć, aż nabierze złotego koloru. Następnie dodać szpinak, pietruszkę, sól i pieprz, dobrze wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić, dodać do składników na patelni, wymieszać. Na końcu dodać pokrojonego w kostkę pomidora i jeszcze przez chwilkę podsmażyć. Podawać posypane startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Makaron Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować