Pappardelle z indykiem

0 (0 ocen)

Ekspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny.

Składniki:

  • 200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy)
    400 g fileta z indyka
    2 młode marchewki
    1/2 pęczka szparagów
    1/2 cukinii
    sól i pieprz
    czubryca czerwona
    chili
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Pappardelle z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć w rondlu na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Zalać wrzątkiem, dodać pokrojoną marchewkę i cukinię, gotować pod przykryciem 10 minut. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, pokroić, zostawiając główki w całości, dodać do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut. Mąkę rozmieszać z 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie ugotować makaron al dente, odcedzić i dodać do sosu. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy