Pappardelle z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

To włoska, mocno czosnkowa potrawa. Dodatek szałwii sprawia, że ma oryginalny smak.

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag makaronu pappardelle (szerokie wstążki)
    2 łyżki masła
    8 ząbków czosnku
    1/2 kg białej kiełbasy
    garść listków szałwii
    1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    10 dag żółtego sera
    sól

Pappardelle z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Z kiełbasy usuwamy osłonkę i kroimy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szałwię myjemy i osuszamy.
  • 2. Czosnek rumienimy na łyżce masła. Wsypujemy szałwię i mieszamy. Do dajemy kiełbasę i podsmażamy.
  • 3. Makaron mieszamy z kiełbasą. Dodajemy resztę masła i doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy