Pappardelle w sosie śmietanowym z szynką

4.5 (174 ocen)

  • Łatwy

Nastrojowe danie dla smakoszy makaronów.. ;]

  • Łatwy

Składniki:

  • - Makaron Pappardelle: 250 gramów
    - śmietana 36%: 200 gramów
    - Szynka parmeńska lub inna: 6 plastrów
    - ząbek czosnku: 4 sztuki
    - oliwa z pierwszego tłoczenia: 2 łyżki
    - parmezan starty: 5 łyżek
    - masło: 1 łyżka
    - Szczypiorek posiekany: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pappardelle w sosie śmietanowym z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pappardelle z szynką 1. Czosnek i pokrojoną szynkę podsmażamy na oliwie. Dolewamy śmietankę, przyprawiamy solą i pieprzem, chwilkę gotujemy na wolnym ogniu.
  • 2. Makaron gotujemy (uważamy, by nie rozgotować), mieszamy z masłem oraz częscią śmietanowego sosu. Przekładamy do głębszych talerzy, polewamy resztą sosu, posyoujemy startym parmezanem i szczypiorkiem. Smacznego :*
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować