Panszkraut z krupniokiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy,płuczemy,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy,przeciskamy przez praskę.Kapustę drobno kroimy,gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego,ziela angielskiego ,odcedzamy z nadmiaru wody.Cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na maśle na złoto-brązowy kolor dodajemy krupniok,doprawiamy do smaku,podsmażamy mieszając.Ziemniaki,kapustę,kaszankę mieszamy razem w garnku.Sprawdzamy smak.Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa doprawiamy solą i pieprzem,panierujemy i smażymy z obu stron na średnim ogniu tak aby nie było krwi przy kości.Panszkraut porcjujemy na talerze ,podajemy z kotletem schabowym.SMACZNEGO.
Komentarze