PAŃSKA SKÓRKA

4.46 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Coś bardzo słodkiego na ząb

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    -2 białka,
    -1 szkl. cukru,
    - 1/2 szkl. wody,
    -1/2 szkl. sztucznego miodu,
    -1 łyżka cukru waniliowego,
    -1 łyżka soku malinowego lub różowego barwnika
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Nugat

Pańska skórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Na średnim ogniu umieść w rondelku cukry, miód i wodę. Gotuj aż do momentu pojawienia się dużych, złotych bąbli (masa powinna zastygać na łyżce i być gęsta). Białka ubij na sztywną pianę i cienką strużką dodawaj do nich, ciągle ubijając, cukrową masę. Ubijaj do momentu, aż masa będzie gęsta i trudno będzie Ci ją ubijać dalej. Masę podziel na pół i do jednej z część dodaj sok malinowy. Przełóż do formy najpierw jedną masę, potem drugą. Odstaw w chłodne i suche miejsce (lodówki, zamrażarki) na noc.

Porady

- Dla urozmaicenia naszego deseru można dodać bakalii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Cukier Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować