Panna cotta z malinami

4.5 (198 ocen)

Bardzo smaczny, lekki deser. Dzieci za nim przepadają:) Można podawać z różnymi owocami.

Składniki:

  • 1 i 1/2 szkl. śmietany 12%,
    szklanka jogurtu naturalnego,
    laska wanilii,
    2 czubate łyżki żelatyny,
    1/2 szklanki cukru,
    250g malin,
    2 łyżki cukru,
    sok z malin.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Panna cotta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyć w trosze wody, odstawić, by napęczniała. 3/4 szklanki śmietany podgrzać z 1/2 szkl. cukru. Stale mieszając dodać żelatynę. Mieszać chwilę, aż całkowicie się rozpuści. Następnie dodać resztę śmietany oraz jogurt naturalny. Dokładnie wymieszać. Masę rozlać do naczynek, wstawić na kilka godzin do lodówki.

    Następnie wstawić na minutę do ciepłej wody, po czym delikatnie wyjąć z naczynek na talerz. Maliny połączyć z 2 łyżkami cukru, ułożyć naokoło deseru. Wierzch udekorować sokiem z malin, malinami i miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować