Panna Cotta miętowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

smaki można zmieniać dodając inny likier

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Wzorowałam się na przepisie autorki Domiwkuchni P.Przepis
    1 szklanka smietany 30%
    ¾ szklanki mleka
    50 ml likieru miętowego, domowej roboty
    3 łyżki cukru waniliowego domowej roboty
    4 płaskie łyżki żelatyny w proszku
    Dowolna dekoracja
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno Panna cotta

Panna cotta miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panna Cotta miętowa 1. Smietanę z cukrem wymieszać w rondlu i podgrzewać tylko do momentu rozpuszczenia cukru.
    W drugim rondlu zagotować mleko. W części gorącego mleka rozpuścić żelatynę, przelać do reszty gorącego mleka i dokładnie wymieszać. Na końcu wlać likier miętowy. Wymieszać i przelać do foremki. Schłodzić do stężenia. Potem wyjąć z foremki i udekorować dowolnie. Kto nie lubi mięty można użyć innego dowolnego likieru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

4.8 (224 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym

To może cię zainteresować