Panna cotta light

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dbając o linię, wcale nie musimy rezygnować ze słodkości.

Składniki:

  • ● 500 ml jogurtu naturalnego
    ● galaretka o ulubionym smaku
    ● tabliczka gorzkiej czekolady
    ● dowolne owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Panna cotta light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę dokładnie rozpuszczamy
    w pół szklanki
    wrzącej wody. Odstawiamy
    do ostygnięcia.
  • 2. Jogurt ubijamy mikserem
    na puszysty krem. Ostudzoną
    galaretkę mieszamy
    z kremem jogurtowym na
    jednolitą masę. Przelewamy
    do dwóch miseczek. Miseczki
    wstawiamy na kilka
    godzin do lodówki.
  • 3. Czekoladę łamiemy na
    kawałki i roztapiamy w kąpieli
    wodnej. Miseczki z deserem na 5 sekund wkładamy
    do naczynia z gorącą
    wodą. Deser wykładamy na
    talerzyki. Polewamy czekoladą
    i dekorujemy ulubionymi
    owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować