Panna cotta

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Smaczna i zdrowa

  • 5 godz.

Składniki:

  • 4 łyżeczki żelatyny w proszku
    6 łyżeczek ciepłej wody
    50 ml soku z granatu
    3 łyżeczki cukru
    granat
    pół litra śmietany kremówki
    60 gram cukru

Panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać łyżeczkę żelatyny, wlać 3 łyżeczki ciepłej wody. Odstawić na chwilę do zgęstnienia. Do garnka wlać syrop z granatu (może być wyciśnięty z ziarenek bądź syrop w butelce), dodać całe ziarenka granatu oraz 3 łyżeczki cukru. Podgrzewać do momentu roztopienia cukru, dodać namoczoną żelatynę. Galaretkę wlać do salaterek i odstawić na 1,5 godziny do wystygnięcia w lodówce.
    Do szklanki wsypać 3 łyżeczki żelatyny, dodać do niej 3 łyżeczki ciepłej wody. Odstawić na chwilę. Do rondla włać śmietanę, 60 gram cukru i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać żelatynę, dobrze przestudzić. Masę wlać do salaretek z galaretką i wstawić na 3 godziny do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy