1.Do miski wsypać łyżeczkę żelatyny, wlać 3 łyżeczki ciepłej wody. Odstawić na chwilę do zgęstnienia. Do garnka wlać syrop z granatu (może być wyciśnięty z ziarenek bądź syrop w butelce), dodać całe ziarenka granatu oraz 3 łyżeczki cukru. Podgrzewać do momentu roztopienia cukru, dodać namoczoną żelatynę. Galaretkę wlać do salaterek i odstawić na 1,5 godziny do wystygnięcia w lodówce.
Do szklanki wsypać 3 łyżeczki żelatyny, dodać do niej 3 łyżeczki ciepłej wody. Odstawić na chwilę. Do rondla włać śmietanę, 60 gram cukru i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać żelatynę, dobrze przestudzić. Masę wlać do salaretek z galaretką i wstawić na 3 godziny do lodówki
Komentarze