Pankejki z cukinią i orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pankejki z cukinią i orzechami -bez glutenu

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki bezglutenowej (np.ryżowej) ja dałam 1/2 owsianej i 1/2 szklanki ryżowej
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka kokosowego
    1 łyżeczka ksylitolu
    3/4 szklanki startej cukinii
    1/4 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

Pankejki z cukinią i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odstawiamy na około 20-30 minut aby puściła sok. Po tym czasie dokładnie odciskamy.
    Jajka roztrzepujemy z mlekiem kokosowym oraz ksylitolem. Do mieszanki dodajemy cynamon oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do ciasta dobrze odciśniętą cukinię i posiekane drobno orzech. Z ciasta smażymy na patelni placki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy