Panierowany rekin z pietruchą na cukiniowym spaghetti

0 (0 ocen)

Tyle słyszałam o tej rybie że jest smaczna,ale nie mogłam na nia trafić.W końcu udało się i też ją spróbowałam,jest pyszna,delikatna i soczysta.Polecam :-)

Składniki:

  • 2 steki z rekina błękitnego mrożone (każdy miałam po 120g)
    1 małe jajo kurze
    1/2 szklanki bułki tartej
    pół opakowania suszonej natki pietruszki (5g)
    sok z wyciśnietej cytryny (około 2 łyżki)
    2 średnie cienkie cukinie
    1 płaska łyżeczka suszonych płatków chili
    olej rzepakowy do smażenia
    sól morska i pieprz świeżo mielone wg. uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Panierowany rekin z pietruchą na cukiniowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Steki rozmrażamy,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • 2. Cukinie porządnie myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnego nożyka kroimy ją w długie paseczki (spaghetti). Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywne spaghetti,oprószamy delikatnie solą i płatkami chili. Smażymy wszystko 3 minuty mieszając/odstawiamy. Cukinia ma być chrupka.
  • 3. W jednym naczyniu rozmącamy jajo a do drugiego wsypujemy bułkę tartą razem z pietruszką i mieszamy.
  • 4. Porcje ryb kropimy cytryną,oprószamy solą i pieprzem.
    Następnie panierujemy.Najpierw w jajku a potem w bułce.
  • 5. Smażymy naszego rekina z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Na talerzu układamy po porcji spaghetti z cukini na wierzch układamy rybę i podajemy.
    Smacznego . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Rekin Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować