Panierowany patison

4.5 (189 ocen)

  • 15 min

Smaczne warzywko do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średni patison, 2 jaja, bułka tarta, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowany patison - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty patison w skórce kroimy na plastry o grubości ok. 7 mm. Panierujemy je w rozmąconym jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W patelni po obróceniu na drugą stronę posolić i popieprzyć.

Porady

* Świetny dodatek do ziemniaków. * Jakość patisona należy sprawdzić wbijając lekko paznokieć w skórkę. Jeśli skórka jest twarda, patison nie nadaje się do przyrządzenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować