Panierowany kalarior

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest pyszny i zdrowy. Mozna podawać go jko szybką przekąskę dla niezapowiedzianych gosci :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    *1 kalafior
    * sól
    * 2 jajka
    * bułka tarta
    * olej do smażenia
    * ew.sos czostkowy

Panierowany kalarior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na prawie miękko. (Kalafior po ugotowaniu nie może być bardzo miękki, ponieważ podczas panierowania będzie się rozpadał).
    2. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
    3. Jajka rozkłócić. Każdą różyczkę kalafiora obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
    4. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
    5. Podawać z sosem czostkowym według uzania

Porady

Zamiast kalafioru można użyć brokuły ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy