Panierowany i smażony ser camembert

4.48 (182 ocen)

  • 15 min

Taki ser możemy przygotować na przekąskę,kolację lub śniadanie.Możemy podać z ulubiona sałatką.Idealny dla wielbicieli sera.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 krążki sera camembert ( ja użyłam naturalny,po 75 g każdy )
    1 jajko
    bułka tarta ( kilka łyżek )
    olej do smażenia
    pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Panierowany i smażony ser camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy z pieprzem mielonym do smaku.
  • 2. Ser panierujemy w roztrzepanym jajku,a następnie w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy na nim panierowane krążki sera po kilka minut z każdej strony.
  • 4. Usmażony ser osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować