PANIEROWANY FILET Z SEREM- NADZIEWANY INACZEJ

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

DLA MNIE PROSTSZE NIŻ TRADYCYJNE NADZIEWANIE A DODATKOWO WYGLĄDA - I CO WAŻNIEJSZE - SMAKUJE ZUPEŁNIE INACZEJ... BARDZIEJ SEROWO

  • 30 min

Składniki:

  • FILET
    SER ŻÓŁTY- 3 PLASTRY
    JAJKO DO PANIEROWANIA
    BUŁKA DO PANIEROWANIA
    CZOSNEK - ILOŚĆ ZALEŻY OD UPODOBAŃ
    SÓL DO SMAKU
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowany filet z serem- nadziewany inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FILET PANIEROWANY  Z SEREM 1. FILET ROZKLEPUJEMY I DOPRAWIAMY Z OBU STRON SOLĄ.
    CZOSNEK PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ I NACIERAMY NIM FILETA.
    PANIERUJEMY W JAJKU I BUŁCE Z JEDNEJ STRONY.
    SMAŻYMY Z OBU STRON NA ROZGRZANYM OLEJU ( NA MAŁYM OGNIU ) DO CZASU AŻ ZMIĘKNIE I PANIERKA SIĘ LEKKO ZARUMIENI.

  • PANIEROWANY FILET Z SEREM 2. FILETA ZDEJMUJEMY Z OLEJU, ODSĄCZAMY NA PAPIEROWYM RĘCZNIKU.
    ZE STRONY NIE OPANIEROWANEJ KŁADZIEMY ZŁĄCZONE 3 PLASTERKI SERA. PANIERUJEMY CAŁOŚĆ W JAJKU I BUŁCE ( STRONĘ Z SEREM 2 RAZY).
    KŁADZIEMY Z POWROTEM NA OLEJ I SMAŻYMY DO CZASU ZARUMIENIENIA SIĘ PANIERKI.
    PODAJEMY NA CIEPŁO Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ LUB BIAŁĄ KAPUSTĄ :)

Porady

Polecam panierowanie palcami nie widelcem, znacznie ułatwi nam to opanierowanie strony z serem. Zamiast sera żółtego można użyć sera camembert

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować