Panierowane tofu ze smażonymi ziemniakami i surówką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczny obiad dla wegetarian i nie tylko :)

  • 40 min

Składniki:

  • paczka tofu,2 ziemniaki,sól,pieprz,słodka paryka
    Na panierkę jajko ,bułka tarta
    Surówka;pomidor ,ogórek,rzodkiewka,papryka,sos vinegret
    Olej smakowy (nie koniecznie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane tofu ze smażonymi ziemniakami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu pokroiłam ,posoliłam i popieprzyłam ,polałam też olejem z czosnkiem.
    Ziemniaki pokroić w talarki i usmażyć na złoty kolor z solą,pieprzem i słodką papryką.
    Tofu panierujemy w jajku i bułce smażymy również na złoty kolor,tofu smaży sie krótko ok 10min.
    Surówka to pokrojone ogórki,pomidory,rzodkiewka i papryka w sosie vinegret.
    Smacznego

Porady

Można podawać z innymi dodatkami :) Można wykorzystać ziemniaki z wcześniejszego dnia wtedy tylko chwilę podsmażamy. Surowe trzeba smażyć ok 30,40 min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować